Grilované jehněčí s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí s parmezánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kotlety |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Sýr Parmezán |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 127,0mg |
Draslík | 636,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Slanina vepřová, Sýr Parmezán, Citronová šťáva, Med včelí, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut. |
2 | Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule. |
3 | Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme. |
Poznámka
Podáváme teplé s opečeným chlebem, na talíř můžeme položit 1/2 citronu.