Úhoř vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř vařený
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
50 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
15 g | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 565,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř vařený postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, za hlavou kolem dokola nařízneme kůži a stáhneme. Odřízneme hlavu a ocas. Rybu vyvrhneme, opatrně vyndáme žluč, znovu opláchneme a naporcujeme na kratší špalíky. Kousky masa nasolíme a necháme odležet. Mezitím si připravíme vývar. |
2 | Mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli rozpůlíme. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme zeleninu s cibulí, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, přilijeme víno a povaříme 1/2 hodiny. Nyní přidáme do vývaru špalíky úhoře a zvolna vaříme ještě 20 minut. |
3 | Kousky vařeného úhoře upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou. Vývar si necháme na polévku. |