Roštěnky na leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na leču
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
5 g | Kmín drcený |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
200 g | Rajčata |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
10 g | Sůl |
5 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 408,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na leču postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přisypeme papriku a zpěníme. Podlijeme lehce vodou a vložíme naklepané, nasolené a opepřené roštěnky. Zakryté zvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso poloměkké, přidáme prolisovaný česnek a kmín. Do téměř měkkého masa přidáme nakrájenou papriku a rajče a dodusíme. |