Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4039 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ks | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
45 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
850 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 618,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 271,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička, Kapary sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme. |
2 | Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme. |
3 | Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem. |
Poznámka
Omáčku podáváme k těstovinám všech druhů. Dozdobíme strouhaným parmazánem.