Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4039
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 ks Ančovičky konzervované
3 stroužek Česnek
1 špetka Chilli paprička
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
45 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
93% Sodík 2 g
21% Bílkoviny 12 g

Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme.

2

Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme.

3

Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem.

Poznámka

Omáčku podáváme k těstovinám všech druhů. Dozdobíme strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept