Jednoduchý recept

Krémová polévka z růžičkové kapusty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40390

Ingredience

400 g Kapusta růžičková
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1500 ml Vývar zeleninový
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 032kJ
13% Sacharidy 46 g
34% Tuky 26 g
98% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Krémová polévka z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kapustičky vložíme do hrnce s vývarem, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Potom odebereme 12 kapustiček a zbylé rozmixujeme.

2

Do rozmixované polévky přidáme celé kapustičky a znovu přivedeme k varu. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody a polévku odstavéme z plotny. Vmícháme smetanu rozkvedlanou se žloutky a polévku jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.

3

Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dokřupava.

4

Polévku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme osmaženou žemlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept