Krémová polévka z růžičkové kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z růžičkové kapusty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40390 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Kapusta růžičková |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1500 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 222,9mg |
Draslík | 520,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kapustičky vložíme do hrnce s vývarem, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Potom odebereme 12 kapustiček a zbylé rozmixujeme. |
2 | Do rozmixované polévky přidáme celé kapustičky a znovu přivedeme k varu. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody a polévku odstavéme z plotny. Vmícháme smetanu rozkvedlanou se žloutky a polévku jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. |
3 | Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dokřupava. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme osmaženou žemlí. |