Jednoduchý recept

Kuřecí stehna na víně a na česneku

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40391
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
60 g Cibule
800 g Kuřecí stehna
50 g Mouka pšeničná hladká
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
120 g Rajčata
10 g Sůl
400 g Těstoviny vařené (průměr)
250 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží
40 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 955kJ
12% Sacharidy 44 g
38% Tuky 29 g
65% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Kuřecí stehna na víně a na česneku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej a obalená stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme z hrnce, zmírníme žár, do oleje přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a trochu povaříme. Vrátíme do hrnce stehna, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a podusíme aspoň 20 minut.

3

Stehna rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme vinnou omáčkou.

Poznámka

Místo těstovin můžeme podávat jako přílohu vařené halušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept