Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40392
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Arašídy
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová kůra
20 g Cukr třtinový
600 g Filé z mečouna
2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
0,5 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
50 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 16 g
11% Sodík 229 mg
40% Bílkoviny 22 g

Mečoun na grilu postup přípravy receptu:

1

Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem.

2

Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme.

3

Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem.

Poznámka

Ryby servírujeme teplé a přidáme půlku citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept