Mečoun na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun na grilu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Arašídy |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
20 g | Cukr třtinový |
600 g | Filé z mečouna |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
50 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 335,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 764,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Citronová kůra, Cukr třtinový, Filé z mečouna, Pomerančová šťáva, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun na grilu postup přípravy receptu:
1 | Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem. |
2 | Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme. |
3 | Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem. |
Poznámka
Ryby servírujeme teplé a přidáme půlku citronu.