Kuře v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v leču
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40393 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
80 g | Kečup |
1200 g | Kuře |
500 g | Lečo sterilované |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 295,2mg |
Draslík | 689,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v leču postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou parikou, orestujeme a zalijeme lečem ze sklenice. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Zeleninovou směs přelijeme do pekáčku, na ni vyskládáme porce kuřete, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut. |
3 | Kuře s lečem upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží. |