Recept

Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 40396
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

570 g Čatní cibulové
1 hrst Mandle loupané
2 ks Sedlčanský hermelín pikantní
těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
110 g Hera
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
140 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
14% Sacharidy 50 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 64 mg
6% Bílkoviny 3 g

Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g Hery nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.

2

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

3

Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme.

4

Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7,5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.

5

(Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta. Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené tarteletky necháme vychladnout.

6

Hermelín nakrájíme na plátky. Do košíčků vložíme po 1 lžičce cibulového čatní, doprostřed vložíme oloupanou mandli, na ni položíme plátek hermelínu. Košíčky dáme znovu na 5 minut do trouby. Jakmile se sýr roztopí, vyjmeme je z trouby a necháme trochu vychladnout. Podáváme teplé nebo studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept