Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 40396 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
570 g | Čatní cibulové |
1 hrst | Mandle loupané |
2 ks | Sedlčanský hermelín pikantní |
těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
110 g | Hera |
2 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
140 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 6,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Minerální voda perlivá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Sedlčanský hermelín pikantní, Hera, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čatní cibulové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g Hery nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody. |
2 | Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet. |
3 | Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. |
4 | Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7,5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky. |
5 | (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta. Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené tarteletky necháme vychladnout. |
6 | Hermelín nakrájíme na plátky. Do košíčků vložíme po 1 lžičce cibulového čatní, doprostřed vložíme oloupanou mandli, na ni položíme plátek hermelínu. Košíčky dáme znovu na 5 minut do trouby. Jakmile se sýr roztopí, vyjmeme je z trouby a necháme trochu vychladnout. Podáváme teplé nebo studené. |