Jednoduchý recept

Vepřový závitek Nachimov

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 404

Ingredience

200 g Cibule
110 g Játra vepřová
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
225 g Vepřový ořez
800 ml Voda pitná
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
47% Sodík 936 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřový závitek Nachimov postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.

2

Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.

3

Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.

4

Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.

5

Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.

6

Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.

7

Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.

8

Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.

9

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept