Vepřový závitek Nachimov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový závitek Nachimov
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
110 g | Játra vepřová |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
225 g | Vepřový ořez |
800 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 424,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový závitek Nachimov postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme. |
2 | Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku. |
3 | Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě. |
4 | Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme. |
5 | Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem. |
6 | Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou. |
7 | Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek. |
8 | Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme. |
9 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme. |