Hovězí vývar s krupičným svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s krupičným svítkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 40400 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1000 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Krupice dětská |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 107,9mg |
Draslík | 200,9mg |
Vláknina | 9,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s krupičným svítkem postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme 30g změklého másla s mlékem, žloutkem, solí, krupicí a moukou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Menší plech vymažeme zbylým máslem a rozetřeme do něj připravené těsto. Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Po upečení nakrájíme na kostičky. |
3 | Kostičky svítku rozdělíme do talířů a zalijeme horkým hovězím vývarem. Necháme 1-2 minuty stát, potom podáváme. |