Jednoduchý recept

Hovězí vývar s krupičným svítkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40400
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1000 ml Hovězí vývar základní
40 g Krupice dětská
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 12 g
38% Sodík 755 mg
18% Bílkoviny 10 g

Hovězí vývar s krupičným svítkem postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme 30g změklého másla s mlékem, žloutkem, solí, krupicí a moukou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Menší plech vymažeme zbylým máslem a rozetřeme do něj připravené těsto. Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Po upečení nakrájíme na kostičky.

3

Kostičky svítku rozdělíme do talířů a zalijeme horkým hovězím vývarem. Necháme 1-2 minuty stát, potom podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept