Tamarindová glazura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tamarindová glazura
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40404 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
100 ml | Tamarindová pasta |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 50,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Tamarindová pasta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tamarindová glazura postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a nasekáme. |
2 | Do kastrůlku vložíme tamarindovou pastu, přidáme 4 lžíce vody a přivedeme k varu. Přidáme rybí omáčku, worcester, rýžový ocet, třtinový cukr, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Vše důkladně promícháme a 1 minutu povaříme. |
3 | Necháme vychladnout a používáme. |