Jednoduchý recept

Sladký velikonoční sýr

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40405
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 l Mléko plnotučné
100 g Rozinky bílé
2 kávová lžička Sůl
20 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 072kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 317 mg
32% Bílkoviny 18 g

Sladký velikonoční sýr postup přípravy receptu:

1

Mléko vylijeme do hrnce, osolíme a přidáme celá rozkvedlaná vejce, která za stálého míchání vaříme přibližně 40 minut. Před dokončením vaření přisypeme rozinky. Vejce se spojí z mlékem, zůstane nám žlutá voda.

2

Tu můžeme scedit, a to tak, že přes jiný hrnec přehodíme řídkou látku (např. utěrku) a vylijeme do utěrky už uvařený sýr. Utěrku dobře stáhneme, konce svážeme, sýr v utěrce dobře stlačíme a necháme odkapat do druhého dne. Potom utěrku rozvážeme, sýr z ní vyndáme, nakrájíme na tenké pásky, anebo kostky, které naskládáme na talíř a o velikonočních svátcích nabízíme hostům.

Poznámka

Sýr podáváme s červenou řepou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept