Sladký velikonoční sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký velikonoční sýr
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40405 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 l | Mléko plnotučné |
100 g | Rozinky bílé |
2 kávová lžička | Sůl |
20 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 500,7mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 622,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký velikonoční sýr postup přípravy receptu:
1 | Mléko vylijeme do hrnce, osolíme a přidáme celá rozkvedlaná vejce, která za stálého míchání vaříme přibližně 40 minut. Před dokončením vaření přisypeme rozinky. Vejce se spojí z mlékem, zůstane nám žlutá voda. |
2 | Tu můžeme scedit, a to tak, že přes jiný hrnec přehodíme řídkou látku (např. utěrku) a vylijeme do utěrky už uvařený sýr. Utěrku dobře stáhneme, konce svážeme, sýr v utěrce dobře stlačíme a necháme odkapat do druhého dne. Potom utěrku rozvážeme, sýr z ní vyndáme, nakrájíme na tenké pásky, anebo kostky, které naskládáme na talíř a o velikonočních svátcích nabízíme hostům. |
Poznámka
Sýr podáváme s červenou řepou.