Pikantní králičí maso se žampiony a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní králičí maso se žampiony a mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kari koření |
6 polévková lžíce | Kečup |
600 g | Králičí maso |
30 g | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 762,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 69,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kari koření, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mandle plátky, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní králičí maso se žampiony a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykostěné a omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. |
2 | Ve velké pánvi nebo ve woku na rozehřátém oleji nudličky masa osmažíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, kari koření a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, nasekané feferonky a vše chvíli podusíme. |
3 | Potom vmícháme kečup, plátky mandlí nasekané na nudličky a ochutíme sójovou omáčkou, případně solí. Pokrm jen prohřejeme. |
Poznámka
Můžeme podávat s vařenou rýží nebo se smaženými hranolky.