Jednoduchý recept

Slepice dušená se zeleninou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40419
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Houby čerstvé
80 g Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
80 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
200 g Rajčata
600 g Slepice
10 g Sůl
400 g Těstoviny vařené (průměr)
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 226kJ
10% Sacharidy 35 g
32% Tuky 24 g
56% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Slepice dušená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept