Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hovězí jazyk |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Sardelové řezy |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 230,1mg |
Vláknina | 357,1mg |
Vitamín A | 10,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Hovězí vývar základní, Sardelové řezy, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený postup přípravy receptu:
1 | Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky. |
2 | Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy. |
3 | Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem. |
4 | Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme. |
5 | Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky. |
Poznámka
Jazyk můžeme použít hovězí anebo telecí, předem uvařený.