Jednoduchý recept

Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 4042

Ingredience

1 ks Hovězí jazyk
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Sardelové řezy
4 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 640kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 9 g
55% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený postup přípravy receptu:

1

Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.

2

Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.

3

Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.

4

Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.

5

Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.

Poznámka

Jazyk můžeme použít hovězí anebo telecí, předem uvařený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept