Cikánská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská roštěná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 221,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme paprikou, necháme zpěnit. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme. Vložíme na cibulový základ, osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme do měkka za občasného podlití. Smícháme smetanu s moukou, maso zalijeme, necháme povařit. Každou porci masa podáváme se šťávou a ozdobenou hřebínkem z opečené slaniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.