Velikonoční předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční předkrm
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40426 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 dl | Balsamico ocet |
100 g | Červená řepa |
30 g | Křen |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano čerstvé |
100 g | Sýr kozí |
100 g | Tuřín |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 177,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Křen, Sýr kozí, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční předkrm postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu a tuřín očistíme, umyjeme a zvlášť uvaříme. Uvařené vyndáme z vody, zchladíme a nakrájíme na úhledné kolečka, která střídavě naaranžujeme na talíř, kam ještě přidáme na tenké kolečka nakrájený sýr a jemně nastrouhaný křen. |
2 | Vše posypeme oreganem, polijeme octem a olejem. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s opečenými kousky veky.