Maďarské špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské špízy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
250 g | Hovězí svíčková |
200 g | Klobása - Čabajka |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 393,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hovězí svíčková, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské špízy postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy masa nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, nasolíme, opepříme. Klobásu a cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na plátky. Na špízové jehly nebo seříznuté špejle napichujeme střídavě všechny suroviny a vkládáme je do vymazaného pekáče. Hotové vyjmeme a do výpeku nasypeme malinko chilli papričky, podlijeme 1 dl vody a necháme krátce povařit. Špízy podáváme přelité hotovou šťávou. |