Jednoduchý recept

Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4043

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Hovězí jazyk
50 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
3 ks Sardelové řezy
1 dl Zakysaná smetana
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 518 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi postup přípravy receptu:

1

Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny.

2

Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou.

3

Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept