Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Hovězí jazyk |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
3 ks | Sardelové řezy |
1 dl | Zakysaná smetana |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Hovězí jazyk, Petržel kořen, Sardelové řezy, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi postup přípravy receptu:
1 | Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny. |
2 | Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou. |
3 | Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky. |