Jednoduchý recept

Bábovičky s rajčaty a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 40435
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
350 g Rajčata
60 g Rajčata sušená sterilovaná
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
90 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
11% Sacharidy 41 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 346 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bábovičky s rajčaty a pórkem postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny do měkka, poté scedíme, propláchneme a necháme okapat.

2

Máslo rozpustíme ve woku a osmahneme na něm nakrájený pórek. Přidáme oregano, rozkrájená rajčata, 2 minuty vaříme. Odstavíme ze sporáku. Do těstovin přidáme osmažený pórek, zamícháme s ušlehanými vejci, Parmezánem a smetanou. Osolíme, opepříme, směs rozdělíme do 4 formiček.

3

Formy dáme do pekáče a dolijeme do něj vodu, aby sahala do poloviny výšky forem. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

4

Na zbylém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme sušená rajčata, bylinky a víno. Pod pokličkou vaříme 20 minut. V mixéru umixujeme omáčku do jemna.

5

Bábovičky z forem přemístíme na talíře, přelijeme každou porci omáčkou a ozdobíme oreganem.

Poznámka

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept