Rybí bengálské kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí bengálské kari
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
500 g | Filé rybí |
125 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Potočnice |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Olej rostlinný, Potočnice, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí bengálské kari postup přípravy receptu:
1 | Naporcované maso vložíme do mísy. Jogurt rozšleháme a rozmícháme v něm utřený česnek, koření a sůl. Směsí přelijeme rybu a necháme cca 60 minut marinovat. |
2 | Poté dáme do rozpáleného oleje, osmahneme, přidáme nadrobno nasekanou potočnici, oloupaná, nakrájená rajčata, podlejeme a dusíme doměkka. Na závěr ochutíme citronem a podáváme. |
Poznámka
Podáváme např. s rýží.