Uríské rybí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uríské rybí kari
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
125 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 203,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jogurt bílý, Kardamom, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uríské rybí kari postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do mísy, zalijeme jogurtem a necháme cca 60 minut odpočinout. |
2 | Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vložíme rybu i s jogurtem, všechno koření, ochutíme solí, promícháme a na mírném plameni necháme dusit doměkka. Ihned podáváme. |