Kuřecí křidýlka lepkavá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidýlka lepkavá
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 špetka | Fenyklová semínka |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1200 g | Kuřecí křídla |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
425 ml | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sirup cukerný |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 360,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Kuřecí křídla, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sirup cukerný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidýlka lepkavá postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme. |
2 | Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit. |
3 | Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme. |
4 | Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.