Jednoduchý recept

Kuřecí křidýlka lepkavá

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 40438
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 špetka Fenyklová semínka
2 polévková lžíce Hořčice
1200 g Kuřecí křídla
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
425 ml Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sirup cukerný
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
7% Sacharidy 25 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 311 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kuřecí křidýlka lepkavá postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme.

2

Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit.

3

Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme.

4

Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept