Dušené rybí kari z mysu Kumárí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené rybí kari z mysu Kumárí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
500 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Mouka čočková |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Feferony, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka čočková, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené rybí kari z mysu Kumárí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme, česnek utřeme. Společně s čočkovou moukou a cukrem, rozpuštěným v troše citronové šťávy, krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme nasekané feferony, petrželku a ochutíme kořením. |
2 | Promícháme, vložíme osolené rybí maso a dusíme do měkka. Hotovou rybu dochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.