Hovězí jazyk zapečený v máslovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk zapečený v máslovém těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí jazyk |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 208,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí jazyk, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk zapečený v máslovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a petržel podusíme na másle, přidáme nakrájené žampióny. |
2 | Uvařený, sloupnutý a vychladlý jazyk nakrájíme na plátky, které potřeme houbami a spojíme do původního tvaru jazyka. |
3 | Pak jazyk zabalíme do listkového těsta a zprudka upečeme. |
Poznámka
Zapečený jazyk podáváme s dušenou zeleninou nebo se saláty. Jazyk uvaříme předem.