Kořeněný rybí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný rybí pilaf
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kg | Filé rybí |
2 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
200 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 440,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 592,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Garam masala, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný rybí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka. |
2 | V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.