Jednoduchý recept

Kořeněný rybí pilaf

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40442
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kg Filé rybí
2 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kardamom
200 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 152kJ
22% Sacharidy 78 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 73 mg
139% Bílkoviny 78 g

Kořeněný rybí pilaf postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka.

2

V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept