Kořeněný rybí kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný rybí kebab
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
2 kávová lžička | Garam masala |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,9mg |
Draslík | 466,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný rybí kebab postup přípravy receptu:
1 | Ćesnek utřeme a rozmícháme v trošce vody. Maso nakrájíme na kousky, na chvíli namočíme do česnekové vody. |
2 | Cibuli rozemeleme se solí i kořením a rozmícháme v jogurtu. Do směsi vložíme maso a necháme 2 - 3 hodiny marinovat. |
3 | Poté napícháme kousky ryby na jehlice a zvolna grilujeme do zlatova. Mezitím potíráme rozpuštěným máslem, ihned podáváme. |
4 | Horké koření [39441]: |
5 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čas přípravy je bez doby marinování (2 - 3 h).