Makrela na špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na špenátu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 ks | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Potočnice |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 745,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kardamom, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika zelená, Potočnice, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela na špenátu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát. |
2 | Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme. |