Recept

Špenátová omeleta pečená v troubě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40452

Ingredience

20 g Kypřicí prášek do pečiva
3 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Červená řepa
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 778kJ
1% Sacharidy 5 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 247 mg
15% Bílkoviny 8 g

Špenátová omeleta pečená v troubě postup přípravy receptu:

1

Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.

2

Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.

3

Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.

4

Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.

Poznámka

Špenát podáváme teplý na teplém talíři s kyselou okurkou nebo s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept