Recept

Bramborová kaše s česnekem a cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40455

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 725kJ
10% Sacharidy 35 g
2% Tuky 1 g
11% Sodík 221 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bramborová kaše s česnekem a cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.

2

Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.

3

V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.

4

Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Poznámka

Opečením česnek ztratí palčivost a naopak získá nasládlou ořechovou příchuť, která dodá bramborové kaši neobvyklou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept