Dezert s borůvkami - cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert s borůvkami - cheesecake
Dezert s borůvkami - cheesecake
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 40457 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
250 g | Borůvky |
100 g | Cukr krupice |
250 g | Lučina smetanový sýr |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana ke šlehání 30% |
200 g | Sušenky Club s máslovou příchutí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 65,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Máslo čerstvé, Sušenky Club s máslovou příchutí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert s borůvkami - cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Máslové sušenky rozdrobíme a rozmixujeme s máslem; na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme ze směsi hrudky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí hrudky rozdrobíme a vytvoříme křupavou směs. |
2 | Mezitím si nad horkou párou žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme čerstvý smetanový sýr a ušlehanou smetanu, vše prošleháme a dáme vychladnout do lednice. |
3 | Máme-li obě přísady vychladlé, rozdělíme si suroviny tak, abychom je mohli vrstvit. Na dno pohárů dáme část borůvek, krém nastříkáme cukrářským sáčkem a zasypeme vrstvou sušenkové směsi. Postup opakujeme a končíme vrstvou krému posypanou sušenkovou směsí a borůvkami. |