Recept

Indické kořeněné samosas

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40459

Ingredience

Těsto
50 g Jogurt bílý choceňský smetanový
430 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
Náplň
400 g Brambory
2 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Hořčičné semínko
400 g Hrášek mražený
1 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
100 g Mrkev mladá celá mražená
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek
na smažení
1 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 182kJ
31% Sacharidy 112 g
35% Tuky 26 g
31% Sodík 613 mg
38% Bílkoviny 21 g

Indické kořeněné samosas postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do 5 dl vařit. Vaříme je 12 minut, pak je scedíme.

2

Očistíme cibuli s česnekem a pokrájíme nadrobno. Čerstvý koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Mražený hrášek a mrkev v sítu promyjeme pod tekoucí vodou. Očistíme a omyjeme kousek zázvoru a nastrouháme ho.

3

V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor, semena hořčice, kari koření, chilli papričku zelenou, indické koření (např. Garam Masala), hrášek, mrkev nakrájenou na kostičky, sůl podle chuti, koriandr a citronovou šťávu. Promícháme a přidáme brambory. Znovu promícháme a pod pokličkou 4-5 minut podusíme. Pak náplň necháme vychladnout.

4

Připravíme těsto na taštičky. Do mísy prosejeme 430 g hladké mouky se 1.5 lžičkou soli. Přidáme 80 g měkkého másla nakrájeného na kousky, 50 g bílého smetanového jogurtu a žloutek s 1-1.5 dl vody podle potřeby.

5

Těsto vařečkou promícháme a důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

6

Nastříháme pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru, ze kterého vyválíme plát o síle 5 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2.5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).

7

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar.

8

Těsto nakrájíme na 12 trojúhelníčků. Na 6 trojúhelníčků dáme trochu připravené bramborové směsi a přiklopíme pomocí dalšího trojúhelníčku. Pečlivě k sobě okraje přitiskneme, aby nám náplň při smažení nevypadla.

9

Takto připravené trojúhelníčky "samosas" smažíme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Pečeme dozlatova z každé strany přibližně po 3 minutách z každé strany. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept