Recept

Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40460

Ingredience

50 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Kandované ovoce
1 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
19% Sacharidy 67 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 15 mg
14% Bílkoviny 8 g

Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem, přimícháme žloutek, mléko a třeme do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.

2

Z těsta tvoříme ve strojku s hvězdičkovým nástavcem proužky, které spojíme do věnečku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky ozdobíme pokrájeným kandovaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut, až věnečky zrůžoví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept