Jednoduchý recept

Zvěřinový hřbet na grilu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40462
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
100 g Pepř 4 barev
100 g Slanina vepřová
800 g Srnčí maso
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 807kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 380 mg
94% Bílkoviny 53 g

Zvěřinový hřbet na grilu postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou a bílky se solí rozšleháme, ale ne na tuhý sníh. Koření čtyř barev vysypeme do mělké nádoby.

2

Rozšlehanými bílky potřeme maso a celé je důkladně obalíme v připraveném koření.

3

Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, maso položíme do středu a z každé strany opékáme přibližně 40 minut.

4

Maso otáčíme opatrně, aby na něm zůstalo co nejvíce koření.

5

Upečené sundáme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře.

Poznámka

Zvěřinu servírujeme teplou, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept