Zvěřinový hřbet na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový hřbet na grilu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Pepř 4 barev |
100 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí maso |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 301,0mg |
Draslík | 810,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 212,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový hřbet na grilu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou a bílky se solí rozšleháme, ale ne na tuhý sníh. Koření čtyř barev vysypeme do mělké nádoby. |
2 | Rozšlehanými bílky potřeme maso a celé je důkladně obalíme v připraveném koření. |
3 | Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, maso položíme do středu a z každé strany opékáme přibližně 40 minut. |
4 | Maso otáčíme opatrně, aby na něm zůstalo co nejvíce koření. |
5 | Upečené sundáme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře. |
Poznámka
Zvěřinu servírujeme teplou, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a čerstvá zelenina.