Jednoduchý recept

Bílá čokoládová pěna s třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40464

Ingredience

20 g Cukr krupice
200 ml Smetana ke šlehání 30%
200 g Třešně
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná
200 g Čokoláda bílá
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 106 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bílá čokoládová pěna s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.

2

Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept