Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40467

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
120 ml Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Pažitka
1 polévková lžíce Pepř sečuánský
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rýže dlouhozrnná
150 g Shiitake houby
0,8 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,360 kcal
Kilojoule 5 690kJ
36% Sacharidy 129 g
82% Tuky 62 g
12% Sodík 236 mg
132% Bílkoviny 74 g

Steak sečuán postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě (1/2 lžička soli) uvaříme podle návodu na obalu rýži, uvařenou slijeme, necháme okapat a odložíme stranou.

2

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a vložíme do mísy. Přidáme sójovou omáčku, 1 lžíci třtinového cukru, steakové koření, sečuánský pepř, promícháme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.

3

Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Poté vejce vyjmeme a odložíme stranou.

4

Zázvor očistíme, nastrouháme a vložíme do pánve, přidáme prolisovaný česnek a zbylý cukr, necháme zkaramelizovat.

5

Přimícháme houby shiitake a opékáme, nakonec přimícháme uvařenou rýži a za stálého míchání opékáme, dokud se všechny suroviny nepropojí. Přimícháme najemno nasekanou šalotku, worcester, smažená vejce, zbylou sůl, pepř a udržujeme v teple.

6

Rozpálíme grilovací pánev, steaky vyjmeme z marinády a grilujeme.

7

Steaky servírujeme na připravené talíře a podáváme se zázvorovou rýží. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept