Steak sečuán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak sečuán
Steak sečuán
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40467 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
120 ml | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pepř sečuánský |
500 g | Rýže dlouhozrnná |
2 ks | Šalotka |
150 g | Shiitake houby |
0,8 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 ks | Zázvor celý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 342,9mg |
Draslík | 576,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 12,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Pažitka, Šalotka, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Koření Steak 7 pepřů, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pepř sečuánský, Rýže dlouhozrnná, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak sečuán postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě (1/2 lžička soli) uvaříme podle návodu na obalu rýži, uvařenou slijeme, necháme okapat a odložíme stranou. |
2 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a vložíme do mísy. Přidáme sójovou omáčku, 1 lžíci třtinového cukru, steakové koření, sečuánský pepř, promícháme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Poté vejce vyjmeme a odložíme stranou. |
4 | Zázvor očistíme, nastrouháme a vložíme do pánve, přidáme prolisovaný česnek a zbylý cukr, necháme zkaramelizovat. |
5 | Přimícháme houby shiitake a opékáme, nakonec přimícháme uvařenou rýži a za stálého míchání opékáme, dokud se všechny suroviny nepropojí. Přimícháme najemno nasekanou šalotku, worcester, smažená vejce, zbylou sůl, pepř a udržujeme v teple. |
6 | Rozpálíme grilovací pánev, steaky vyjmeme z marinády a grilujeme. |
7 | Steaky servírujeme na připravené talíře a podáváme se zázvorovou rýží. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |