Jehněčí kotlety na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Jehněčí kotlety |
50 g | Slanina vepřová |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička zelená |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Cukr třtinový |
20 g | Koření grilovací |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,6 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 115,7mg |
Draslík | 586,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 40,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Slanina vepřová, Česnek, Citronová kůra, Cukr třtinový, Med včelí, Oregano sušené, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Koření grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na pivu postup přípravy receptu:
1 | Grilovací rošt potřeme olejem a gril rozpálíme na vysokou teplotu. Maso umyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme odpočívat. |
2 | Marináda: Do misky vylijeme pivo, přidáme med a dobře prošleháme, vysypeme koření, pepř, olej, nastrouhanou kůru ze 2 ks citronů, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, přimícháme ještě hnědý cukr, pepř a nasekanou chilli papričku, promícháme a osolené maso položíme do marinády, kde ho necháme nejméně 4 hodiny marinovat. |
3 | Marinované maso položíme na vyhřáty gril a pečeme po všech stranách 60 minut, ale může to být i déle. Upečené sundáme z grilu a necháme odpočinout na prkénku, potom maso naporcujeme na talíře, posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Kotlety servírujeme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.