Recept

Jehněčí kotlety na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40468
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Jehněčí kotlety
50 g Slanina vepřová
Marináda
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička zelená
2 kávová lžička Citronová kůra
30 g Cukr třtinový
20 g Koření grilovací
3 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,6 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 664kJ
6% Sacharidy 21 g
60% Tuky 45 g
23% Sodík 469 mg
58% Bílkoviny 32 g

Jehněčí kotlety na pivu postup přípravy receptu:

1

Grilovací rošt potřeme olejem a gril rozpálíme na vysokou teplotu. Maso umyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme odpočívat.

2

Marináda: Do misky vylijeme pivo, přidáme med a dobře prošleháme, vysypeme koření, pepř, olej, nastrouhanou kůru ze 2 ks citronů, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, přimícháme ještě hnědý cukr, pepř a nasekanou chilli papričku, promícháme a osolené maso položíme do marinády, kde ho necháme nejméně 4 hodiny marinovat.

3

Marinované maso položíme na vyhřáty gril a pečeme po všech stranách 60 minut, ale může to být i déle. Upečené sundáme z grilu a necháme odpočinout na prkénku, potom maso naporcujeme na talíře, posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Kotlety servírujeme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept