Jednoduchý recept

Zapékaná čekanka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4047

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
150 g Mascarpone
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Čekanka
4 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
1% Sacharidy 3 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 234 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zapékaná čekanka postup přípravy receptu:

1

Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme.

2

Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče.

3

Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky.

4

Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept