Zapékaná čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná čekanka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4047 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
250 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Mascarpone |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
4 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 146,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná čekanka postup přípravy receptu:
1 | Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme. |
2 | Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče. |
3 | Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky. |
4 | Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. |