Hovězí svíčková v bylinkové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková v bylinkové krustě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí svíčková |
100 ml | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
12 ks | Rajčata Cherry |
150 g | Salát Polníček |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Pažitka, Šalotka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Rajčata Cherry, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková v bylinkové krustě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Steaky vložíme do mísy a promícháme s bazalkovým pestem, najemno nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Rozšleháme vejce, steaky jimi přelijeme a odložíme na 60 minut marinovat do chladničky. Pak steaky vyjmeme a obalíme ve strouhance. |
2 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a steaky na něm z obou stran osmažíme. |
3 | V menší misce rozšleháme olivový olej a balsamico. Do velké mísy vložíme najemno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, na slabé proužky nakrájenou papriku, překrojená cherry rajčátka a polníček. Promícháme a pak přelijeme zálivkou. Na salát nastrouháme čedar a servírujeme k usmaženému masu. |